Ingredience: polohrubá mouka 1 kg, sůl 1 lžička, citronová kůra, droždí 10 dkg, cukr 20 dkg,máslo (tuk) 40 dkg,mléko 4 dl,mandle 15 dkg, rozinky 10 – 15 dkg, citronát (kandované ovoce) 20 dkg, rum 4 lžíce, vanilkový cukr nebo vanilka, tuk na plech, mouka na vál, máslo na potření 3 dkg, moučkový cukr s vanilkou.
Postup: Oloupané, na hrubo nakrájené mandle, rozinky a ovoce namočíme den předem do rumu. Uděláme kynuté těsto (tuk změklý, ne tekutý), řidší než na vánočku, vypracujeme, až jsou bubliny. Přidáme ovoce, propracujeme, necháme 2 hodiny kynout, propracujeme, necháme 30 minut kynout. Rozdělíme na díly, zformujeme do oválu, 2/5 přehneme, aby vzniknul žlábek. Dáme na vymazaný plech do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 1 až 1 ½ hodiny. Po upečení ještě horké potřeme máslem a posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým. Po vychladnutí zabalíme do alobalu a dáme do chladna rozležet (asi 14 dnů).